Jag kallar mig feminist!

Det här inlägget har behövt några veckor på sig att publiceras men nu har jag haft nog med motivation och inspiration för och göra det så här kommer det:

Tog en promenerade idag och ringde min syster. Behövde avreagera mig efter att ha insett hur utnyttjade vi kvinnor blir av så otroligt många män. Jag var så förbannad och sårad. Sådär arg och frustrerad att tårarna nästan kom. Den spontana reaktionen jag fick av min syster var “Det känns ibland som ett jävla straff att vara kvinna”. Vet ni vad? Jag håller med!

Jag är så jävla leds på att hela tiden smeka alla medhårs. Hela tiden på ett fint och invävt sätt säga att jag som kvinna inte är av samma värde som männen. Inte stöta mig med någon och gud förbannat om jag kallar mig feminist, det kan ju trots allt såra någon. Den där någon är alltid en man.

Jag är så jävla trött på er!

Jag har blivit expert på just det där. Jag har börjat förminska mina egna åsikter för att inte kränka någon, rundat av dom lite så att ingen ska ta illa upp för något de faktiskt gjort. Allt måste vara så avvägt som möjligt.

“Karin, säg inte att du är feminist, det är så starkt ord. Kan du inte säga att du vill ha jämställdhet istället?” “Du är feminist har jag hört? Jag förstår inte varför ni feminister måste vara så radikala?”.

Att jag kräver lika lön för lika arbete oavsett kön är inte radikalt. Att jag kräver nolltolerans mot sexuella trakasserier på mitt jobb är inte radikalt. Att jag kräver att kvinnor inte ska behöva bli våldtagna och utnyttjade av män är inte radikalt. Att jag kräver respekt och ett värde lika som männens är inte radikalt.

Alla de ovanstående punkterna är sunt jävla förnuft och en ren självklarhet. Hur ska jag får er alla att förstå det?

Jag är en stark, stolt feminist. Jag orkar inte en sekund till säga att jag är något mindre än vad jag är, en mildare version av mig själv. Sanningen är att jag aldrig kommer vara det, hur mycket ni än vill.

Tills den dagen då vi kvinnor inte längre blir tafsade på, utnyttjade sexuellt och tills den dagen vi är lika mycket värda kommer jag vara feminist. Tills den dagen får ni kalla mig vad ni vill men jag kommer aldrig någonsin runda av mina åsikter för er skull. Jag har gjort det så många gånger redan och det kommer aldrig hända igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *