Feminism!

Godmorgon folket. Min ledigvecka tickar in sina sista timmar. Kliver på nattskiftet ikväll kl 10 så då är det 7 dagars jobb som väntar igen.

Det nalkas nyval i Sverige 22:a mars. Jag befinner mig på annan plats under det datumet och samtidigt som det känns otroligt skönt är det även lite tråkigt. Jag ska självklart rösta ändå och det hoppas jag att alla ni också ska göra!?!? Jag gick ut stenhårt som Fi:are (feministiskt initiativ) under förra valet då jag tycker dom behövs i den svenska regeringen men mina feministiska tankar kretsar mycket kring deras ideologi och inte mycket kring deras sakfrågor. Rätt eller fel men för mig är det feminismen som är det viktiga och det är ett så stort område att det lika gärna hade kunnat finns fem olika partier som jobbat mot samma mål men på olika sätt. Jag som är gruvarbetare, hade velat få in fler kvinnor inom industrin och till en början kanske få in kvinnor i de fackgrupper som representerar oss gruvarbetare för tillfället. För att bättre kunna jobba med specifika kvinnofrågor, som tex sexuella övergrepp och sexuella trakasserier på jobbet . Det finns verkligen tusen vägar att gå för att nå jämställdhet mellan könen, men för mig är det inget man tyvärr kan tvinga fram (men det hade ju helt klart vart enklare). Det här med delad föräldraförsäkring, alltså att den ska delas 50/50 helt och fullt. Detta leder till större klyftor då de fattiga tvingas bli fattigare och de rika klarar sig fint. En komplicerad fråga som kräver ett eget inlägg. Men summan av kardemumman är att jämställdhet inte kan uppnås förrän det här med klassfrågor och inkomstskillnader fortfarande existerar (enligt mig). Jag hoppas att vi inom en snar framtid ser förändring inom dessa områden.

IMG_0386

Jag återkommer i senare inlägg med mina feministiska tankar kring skidåkningen, friåkningen och idrottandet. Men jag vill inte tråka ut er så jag försöker hålla mig relativt kort. Kommentera gärna vad ni tycker och varför, eller hur ni ser på feminism och vägen dit.

För er som är lite intresserade och kanske vill veta mer så kommer här lite förslag på bra källor:

Instagramkontot @kvinnohat har varje vecka olika gästpostare som alla berättar om olika ämnen. Mycket intressant!

Facebooksidan Supersnippan som drivs av två fantastiska tjejer är en sida som jag följt från starten och de har idag 48 000 följare. Dom uppdaterar om händelser, artiklar och allmänna reflektioner. FÖLJ för riktigt bra information!

Sist men inte minst en lättläst och tunn bok där det är feministiska noveller skrivna av olika författare. Jag läste den och den är både gripande och otroligt intressant. Den heter Vår kamp, feminism.

Så enjoy och hoppas ni tittar på något av mina tips som jag precis gav er!

1 thought on “Feminism!

  1. Hej! Ser fram emot dina tankar kring feminism i skidvärlden. Jag jobbar som skidlärare och ibland har jag prestationsångest för att jag inte är så duktig som jag skulle vilja vara för att kunna mäta mig med grabbarna, självklart vill jag vara duktig av egoistiska skäl också men mycket som bara för att bevisa. Därför är jag himla glad att det finns duktiga tjejer som till exempel dig, Filippa ring mfl som har kommit nån vart! Så tack för de!! Och som sagt är glad att du tar upp det här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *