Om mig

 

Foto: Linus Meyer

Mitt liv som skidåkare startade när jag var 6 år gammal i min hemmabacke Luossavaara i Kiruna. Jag har efter det ägnat alla mina ungdomsår till att tävla i alpint både nationellt och internationellt. Som 16-åring började jag på det alpina skidgymnasiet i Gällivare där jag tog min satsning till elitnivå. Under det tredje och sista året på gymnasiet flyttade jag tillbaka till Kiruna för att slutföra skolan här istället. Det var även under det året som jag började åka mycket skidor uppe i Riksgränsen. Min nya passion i livet blev friåkning och jag skapade snabbt mål och drömmar. 2013 ställde jag upp i NM uppe i Riksgränsen och jag tog hem segern i den alpina damklassen vilket vart början på min friåkningskarriär.

Jag är idag 25 år och har fyra säsong som tävlande på Freeride World Qualifier-touren i bagaget. En kvalserie för att kvala in till den högsta och bästa serien, Freeride World Tour. I år gör jag en paus från tävlandet då familjen väntar tillökning i Januari 2018, en ny utmaning som jag ser fram emot.

Jag är en människa som älskar äventyr och naturen. Toppturer är även en passion jag delar tillsammans med skidåkningen under vintern. Det är i Riksgränsen och bland de Norska fjällen jag trivs som bäst under de fina vårmånaderna vi har här uppe. Jag vill uppleva så mycket som möjligt vilket gör min vardag till ett enda stort äventyr många gånger. Jag vill gärna hjälpa och inspirera andra att våga tro på sig själv och sina drömmar!

Kontakta mig gärna vid eventuella frågor genom att skicka mig ett mejl.

Följ mig på sociala medier för fler uppdateringar:

Instagram: @karinstockel

Facebook: Karin Stöckel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *